roomijs
Ons ambachtelijke roomijs wordt gemaakt op basis van room, volle melk, suikers, eidooiers en een stabilisator.
- Met een warme bereiding, waarin alle ingrediënten tot een temperatuur van 90°C worden verwarmd (pasteuriseren) wordt de basis gemaakt.
- Na het pasteuriseren wordt deze basis afgekoeld en bewaard op een temperatuur van 4°C
- Alle smaken roomijs worden gemaakt met deze basis (emulsie) waarbij natuurlijke producten zoals chocolade, vanille, koffie-extract, vers fruit en fruitconfituren, … worden toegevoegd. Hiervoor brengen we het geheel in onze ijsturbine, waarin alles gemengd wordt tot een smeuïge, halfbevroren ijsmassa.
- Tot slot wordt het roomijs verpakt in potjes van 175 ml, dozen van 1 liter en 2,5 liter.
Ons ambachtelijk roomijs dient bewaard te worden bij een temperatuur van -18°C. Als ons roomijs bewaard wordt op -14°C is hij steeds schepbaar.
Wij denken ook aan personen met diabetes, gluten- of lactose-intolerantie : voor hen voegden we suiker-, gluten- en lactosevrij aardbei-, chocolade-, mokka- en vanilleijs toe aan ons aanbod. Dit ijs wordt bereid op basis van lactosevrije melk, kunstmatige zoetstof en aardbeien- chocolade-, mokka- en vanillesmaak. Dit ijs bieden wij aan in potjes van 180 ml.
Prijzen:
Quantity | Price |
---|---|
150g (2,5 bolletjes roomijs) * | € 3,00 |
1 liter (10-12 bolletjes roomijs) * | € 10,00 |
2,5 liter (20-22 bolletjes roomijs) * | € 25,00 |