roomijs

Ons ambachtelijke roomijs wordt gemaakt op basis van room, volle melk, suikers, eidooiers en een stabilisator.

  • Met een warme bereiding, waarin alle ingrediënten tot een temperatuur van 90°C worden verwarmd (pasteuriseren) wordt de basis gemaakt.
  • Na het pasteuriseren wordt deze basis afgekoeld en bewaard op een temperatuur van 4°C
  • Alle smaken roomijs worden gemaakt met deze basis (emulsie) waarbij natuurlijke producten zoals chocolade, vanille, koffie-extract, vers fruit en fruitconfituren, … worden toegevoegd. Hiervoor brengen we het geheel in onze ijsturbine, waarin alles gemengd wordt tot een smeuïge, halfbevroren ijsmassa.
  • Tot slot wordt het roomijs verpakt in potjes van 175 ml, dozen van 1 liter en 2,5 liter.

Ons ambachtelijk roomijs dient bewaard te worden bij een temperatuur van -18°C. Als ons roomijs bewaard wordt op -14°C is hij steeds schepbaar.

Wij denken ook aan de diabetici : voor hen voegden we suikervrij chocolade- en vanilleijs toe aan ons aanbod. Dit suikervrij ijs wordt bereid op basis van melk, kunstmatige zoetstof en vanille- of chocoladesmaak.

Prijzen: 

QuantityPrice
150g (2,5 bolletjes roomijs) *€ 3,00
1 liter (10-12 bolletjes roomijs) * € 10,00
2,5 liter (20-22 bolletjes roomijs) *€ 25,00

Smaken: 

AardbeiBanaanBosvruchtenBountyCappuccino met gepofte rijstChocoladeChocowaferCookiesCuberdonDominoFrambozenKaramelKersenKokosManonMascarponeMeloenMokkaNutellaOreoPassievruchtenPistachePralineRum rozijnenSabayonSpeculaasTiramisuVanilleWitte chocoladeYoghurtYoghurt met amarena-kersen